Educatieve Academie

De Educatieve Academie is een vormings- en opleidingsinstituut gelegen in Antwerpen-Berchem. De opleidingen, trainingen en workshops beslaan het brede terrein van de geestelijke en relationele groei.

Ons aanbod

interactionele vormgeving
vierjarige therapeutenopleiding
jaaropleidingen therapeuten
en hulpverleners
Integratieve Creatieve Opleiding
jaaropleidingen leerkrachten
korte trainingen therapeuten en hulpverleners
korte trainingen leerkrachten
workshops voor iedereen
supervisie
vorming op maat

Interactionele Vormgeving

De basisvisie/methode van het centrum is de Interactionele Vormgeving (Conceptual Interaction). Interactionele Vormgeving (I.V.) is een nieuwe vorm waarbij, vertrekkend vanuit een integratieve visie, verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht tot een nieuw model.

Lees meer

Jaaropleidingen therapeuten en hulpverleners

Educatieve Academie biedt jaaropleidingen in verschillende domeinen aan voor therapeuten en hulpverleners. Voor therapeuten gelden ze als waardevolle aanvullingen voor binnen de praktijk, voor hulpverleners bieden ze handige tools voor binnen de dagelijkse werksfeer.

Lees meer

Jaaropleiding leerkrachten

Educatieve Academie biedt een jaaropleiding voor leerkrachten en leerlingenbegeleiders: Socio-emotionele leerlingenbegeleiding. Na deze jaaropleiding zijn de deelnemers toegerust om vanuit een degelijke grondhouding van respect en zelfreflectie door middel van een hypothesemodel de juiste methode te kiezen uit een waaier van technieken om leerlingen te ondersteunen in hun socio-emotioneel welbevinden, binnen de grenzen van de school en diens opdracht.

Lees meer

Korte trainingen therapeuten en hulpverleners

Onze korte trainingen voor therapeuten en hulpverleners bieden duidelijke en overzichtelijke tools om binnen verschillende deeldomeinen van hulpverlening snel aan de slag te gaan.

Lees meer

Korte trainingen leerkrachten

Onze korte trainingen voor leerkrachten bieden duidelijke en overzichtelijke tools om binnen verschillende deeldomeinen van het onderwijs snel aan de slag te gaan.

Lees meer

Integratieve creatieve opleiding

Aan het einde van deze praktijkgerichte jaaropleiding ben je in staat tot:

  • het hanteren van diverse kunstzinnige vormen met de bedoeling bewustwording, communicatie, interactie en herstel te bevorderen.
  • het begeleiden van therapeutische processen door middel van beeldend werken, dans, drama, muziek en stem, zowel met individuen als met groepen.
  • het integreren van kunstzinnige werkvormen in het eigen beroep.
  • het verfijnen van de eigen creativiteit.

Lees meer

Vierjarige therapeutenopleiding

Interactionele Vormgeving staat voor een interactief model waarbij stromingen en wereldbeelden met elkaar in interactie worden gebracht. Elke stroming blijft in haar eigenheid bestaan en is een mogelijkheid die kan bijdragen tot een ruimere werkelijkheid.

Lees meer

Vorming op maat

Wil u graag een vorming aanbieden aan uw medewerkers? Dan staan wij graag klaar om op maat van uw organisatie een training of opleiding uit te werken.

Lees Meer

Supervisie

De Educatieve Academie biedt I.V.-studenten de mogelijkheid om Supervisie te volgen. Hier leest u er meer over….

Lees meer

Workshops voor iedereen

Bij de Educatieve Academie kan je terecht voor een waaier aan workshops als je naar zelfverwezenlijking wil streven.

Lees meer

Over Ons

Over de educatieve academie

De Educatieve Academie is een vormings- en opleidingsinstituut gelegen in Antwerpen-Berchem. De organisatie biedt sinds 1989 een gevarieerde waaier van (bij-)scholingsmogelijkheden aan. De opleidingen, trainingen en workshops beslaan het brede terrein van de geestelijke en relationele groei. De Educatieve Academie biedt een vierjarige Therapeutenopleiding in de Interactionele Vormgeving, Jaaropleidingen, Korte trainingen, Supervisies en Vormingen op maat voor hulpverleners en psychotherapeuten. Daarnaast geeft ze ook training specifiek voor leerkrachten.

Lees Meer

Kalender

maart 2024
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« feb   apr »

Onze Erkenningen